Khamis, April 01, 2010
Puding Caramel Buah-Buahan
Bahan-Bahan
180gm santan
125gm susu pekat
300gm susu cair
30gm gula pasir
3 biji telur
1/2 sudu teh esen vanilla
1 tin buah-buahan koktail
5 biji buah ceri utk hiasan
Bahan A
5 sudu makan gula pasir
2 sudu makan air
Cara Memasak :
1. Masak bahan A dan kacau hingga gula brtukar perang. Tuangkn ke dlm acuan.
2.Satukan telur,santan,susu pkat,susu cair serta esen vanilla. Kacau perlahan tetapi jangan sampai berbuih.
3. Tapis adunan ke dlm acuan berisi air(double boiler) bakar di dalam ketuhar hingga masak.
4. Setelah masak, hidangkan karamel bersama buah-buahan koktail dan ceri di atasnya.
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
resipi ini sy buat utk majalah RASA..
BalasPadamcubalah!!!
makan sejuk2 sdp..